Konsert Awie & Ella, mesti ROCK! #AwieDanElla

Awie & Ella (kredit mstar.com.my)

Baru-baru ini, mesti kamu ada kedengaran tentang Konsert Awie & Ella yang bakal menggegarkan Istana Budaya dari 12-15 January 2011.

Sebenarnya, konsert ini tak payahlah nak publisiti banyak kan? Awie & Ella, Rock King & Queen, what could possibly go wrong? However, without realizing, you all akan realize yang nak buat konsert berbayar di Malaysia hari ini, bukan lagi satu usaha yang senang lagi.

Industri musik Malaysia sudah dalam beberapa tahun ini mengalami masalah ‘Konsert Percuma’. Tiap-tiap tahun, konsert percuma itu tidak kurang dari 10 konsert di KL jer. Manalah orang nak berbayar untuk tengok Konsert lagi kan?

Namun, ramai yang sudah terlalu lama tidak menghadiri konsert berbayar dan sudah lupa apakah ketidaksamaan satu konsert berbayar dan percuma.  Setelah melibatkan diri dengan beberapa artis tanahair baru-baru ini, aku dapat tahu yang artist juge dibelengu masalah ini. Artist artist baru tidak berani pun nak mengadakan konsert berbayar kerana sedar orang KL dah biasa dengan Konsert Free.

Namun, Artist-artist tempatan masih kuat dengan pendirian, persembahan mereka bagi konsert berbayar dengan yang percuma adalah tidak sama sekali. When you pay for a concert, you are paying for the production, the art director, the choreography, and you are paying the artist to give you the best show. Bila ko tengok konsert Free pula, ko tengah tengok show di mana artist akan menyanyi dua buah lagi dan lepastu, turun pentas untuk penyanyi seterusnya.

Dengan gabungan Awie & Ella di Istana Budaya, i’m sure you can expect nothing but the best from the two of them. Especially when you have Edrie Hashim yang akan mengarahkan susunan muzik dan konsert tersebut.

Tiket-tiket oleh didapati di Istana Budaya dan di http://www.ticket2u.biz atau ditalian 03-4147 8600 dengan berharga RM43,RM83,RM143,RM213,RM303 dan RM403.

Ingat, kalau korang tidak sudi bayar dan sokong artist kegemaran kamu, siapa yang akan berbuat demikian? Kalau kamu minat Ella macam saya, cepat dapatkan tiket kamu ok?

Kalau suka artikle2 saya, followlah di Twitter @melakaboy

Lebih maklumat mengenai tiket konsert ini boleh didapati di http://www.ticket2u.biz/Events/Konsert-Awie-dan-Ella atau maklumat yg lebih menyeluruh di http://mstar.com.my/cerita.asp?sec=mstar_hiburan&file=/2011/12/16/mstar_hiburan/20111215194812

Sekian. =)

About melakaboy

Nonsensical and crazy as i already am, i'm still good at what i do... that's me! crazily efficient.

Posted on December 30, 2011, in - Live Music Review and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: